Hobiler, Hobilerimiz...


Bu ara, son iki yıllık yoğunluğun acısını çıkartırcasına hobilerime adadım kendimi. Çok sevdiğim bir dostumun annesi, hobisi olmayan insandan korkarım der. Biraz iddialı olsa da kesinlikle doğruluk payı var. Olay aslında "boş zamanlarını" değerlendirmek değil, sevdiğin şeyleri yapmaya "zaman yaratmak". Zaman yaratacak kadar sevmek bir şeyleri, bunun için elinden geleni yapmak.
Şimdilerde, isteğimden çok daha hızlı ilerleyen hayatımı "İki dakika sakin otur" deyip yavaşlatmış olmanın huzuruyla elimden kitap, dergi, kalem, defter, boya, kepçe, tencere, tava, iğne, iplik ya da fotoğraf makinesi eksik olmuyor.

Son günlerde vaktimi değerlendirdiğim hobilerimi listeledim. Nasıl benim bu güzel aktivitelere yeniden başlamam için bana ilham olan insanlar olduysa, ben de birilerine ilham veririm belki diye düşündüm. 

1. Fotoğraf
Profesyonel olarak (Mertör Photography) yaptığım fotoğrafçılık, bir yandan da en büyük hobim. Yürüyüşe çıkarken bile elimden düşmeyen makinemi (ki düşmesin diye sıkı sıkı tutuyorum) geçtiğimiz günlerde yeni bir objektifle tanıştırdım. Şimdi onlarla deneyler yapmak en sevdiğim aktivitelerin başında geliyor.

2. Çizim
Küçüklüğümden beri resim yapmayı çok severim. Öyle ki hayatımın ilk yazılı sınav kağıdına (1. sınıfta, Ali'nin ata bakışı ve Emel'in ılık süt içişi üzerine öğretmenin söylediği cümleleri yazmaktan ibaret bir sınavdı) zürafalar, maymunlar, zebralar ve fillerden oluşan bir sirk konvoyu çizmiştim. Vizyonu geniş muhteşem öğretmenim (bu bir ironidir) anneme şikayet etmişti beni :) O günden bugüne çok zaman geçti. Ben çizmeyi, boyamayı hep çok sevdim ama üniversite hazırlık döneminde epey uzaklaştım ve uzun süre elim gitmedi resim defterine. Ancak şimdi, yeniden bir şeyler karalamaya başladım ve ne kadar keyifli olduğunu yeniden hatırladım.

3. Mutfak (ve Sugarcraft)
Ahh, mutfak... Evin kalbi. Ailenin, arkadaşların, huzurun ve mutluluğun merkezi :) Farklı salatalar, makarnalar, sebze yemekleri, zeytinyağlılar bir yana, şeker hamuru ile oynadığım o rengarenk kurabiye ve cupcakeler bir yana. Yaptığınız şeye dönüp bakınca "Ay bunu ben mi yaptım" demek çok tatlı bir duygu.

4. Okumak
Okumak okumak okumak... Kütüphaneme aşığım. Okuma hızımla yeni kitaplar alma hızım fena halde birbirinden uzak düştü son 2 yılda. Ama gidişata bir noktada dur demek lazımdı, dedim. Şimdi elimden düşmüyor kitaplarım, biri bitiyor diğerine başlıyorum. Belki Book Journal'ımı da daha aktif kullanmaya başlarım bir kaç kitap daha bitirdikten sonra. Okuduklarım hakkında yazılar yazmayı da seviyorum, haliyle ilerleyen zamanlarda kitap tavsiyeleri ile ilgili yazılar paylaşabilirim burada.

5. Kanaviçe
İşte bu da uzun süreden sonra yeniden elimi attığım bir başka hobi, hatta hobicik. Eskiden (lisede) derste sıkılınca kanaviçe işlerdim. Ne keyifmiş. Şimdi yine bir kaç dergi edindim, modellere bakıyorum. Yakın zamanda bir iplik alışverişine çıkıp seri üretime geçeceğim :)

6. Spor!
Evet, hem de ünlemli spor! Spor salonu artık "Orada bir köy var uzakta, gitmesek de, kalmasak da..." türküsü yakılacak bir yer değil benim için. Haftada en az üç kez, bazen daha fazla gittiğim, her gittiğimde de iyi ki gittim dediğim bir adres. Bir de koşu bandında sıkılmamayı öğrenebilirsem büyük gelişme göstereceğime eminim :)

İşte böyle, aslında yeniden yapmaya başlamak istediğim bir kaç aktivite daha mevcut ama onları da onlara başladığımda yazarım. Siz neler yapmayı seviyorsunuz? Hobileriniz neler? Ya da keşke ben de yapsam deyip yapmadığınız şeyler var mı? Hadi yazın, sohbet edelim biraz :) 
Emin olun üzerinizdeki ataleti atıp "Kendimle ilgileneceğim" demek için hiçbir zaman geç değil!

Sevgiler,

Meriç

4 yorum:

  1. so true! love this post!
    happy monday.
    Maren Anita

    FASHION-MEETS-ART by Maren Anita

    YanıtlaSil
  2. Hobilerimiz olmasa, yaptığımız işler gerçekten sıkıcı olurdu. Ne kadar şanslıyız ki, sen de, ben de hobilerimizi işe dönüştürdük. (ve birbirimizden öğreneceğimiz, katacağımız çok şey var:)

    Benimki uzun bir süredir kaktüsler. Ama satın almak değil de, kendim yetiştirmek. Hele succulent'ler aile geleneği gibi bizde, yapraklarını kırıp bir saksıya dik, kendi kendine büyüyüp kocaman olsun, çok neşeli bir mucize bu. Son bir aydır da, domates, salatalık, çilek ve nane ektim, büyütüyorum. Doğanın şifasına inanan herkese iyi gelir, geliyor.

    Bir diğeri olan yazmak, yıllardır var. En çok şiir, kısa çocuk masalları, dialoglar yazmak. Zaten blogu olan insanların yazmaya ilgisi hep oluyor, açığa çıkmayı bekliyor. Farklı farklı defterlere zihnimi boşaltmak, hayali konuşmalar ve karakterler yaratmak da benim dinlenme ve düşünme şeklim.

    Senin edindiğin hobilerin gelişmesini, görsel örnekleri, yeni postları heyecanla ve merakla bekliyorum tatlı Meriç.

    YanıtlaSil
  3. Sporla ilgili yazdiklarina kelimesi kelimesine katiliyorum ;)

    YanıtlaSil
  4. Kahvemi aldım geldim, ne keyifli bir keşif oldu :) Hobilerim beni ben yapan şeyler bence. Bir sonraki güne güzel başlayabilme sebeplerim. Okuyorum her fırsatta, boyuyorum, el işleri ile uğraşıyorum, dikiyorum, pişiriyorum, örüyorum... Bir şeyler üretmeye bayılıyorum. Zaman zaman enerjisizlikten yakınsam da hobilerimle yenileniyorum :) İyi ki varlar.

    YanıtlaSil

 

Twitter Updates

Translate

Instagram Photos