Kolay ve Çok Lezzetli Vejetaryen Hamburger

Geçen gün İnstagram'da ve Twitter'da paylaştığım vejetaryen hamburgerin tarifi bir kaç kez sorulunca, blog'da paylaşmaya karar verdim. Fotoğrafın düşük kalitesi için kusura bakmayın, o sırada yakınımda sadece cep telefonu olduğundan bu fotoğraf da cep telefonu kamerasından çıkmış oldu.


Malzemeler
Köfte için:
-1 konserve kırmızı fasulye (Meksika Fasulyesi)
-1 küçük konserve mısır
-3/4 paket galeta unu 
-1 havuç
-1 kabak
-1 soğan
-4 diş sarımsak
-1 su bardağı köftelik bulgur
-3 yumurta
-Maydonoz
-Taze soğan
-Karabiber, pulbiber, kırmızı biber, tuz
-Zeytinyağı

Sandviç için:
-Çedar peyniri
-Jalapeno turşusu
-Salatalık turşusu
-Büyük domates
-Göbek marul
-Ketçap, mayonez, hardal

Yapılışı
  1. Öncelikle bulgur sudan geçirilip, genişçe bir kapta kaynayacak. Bulgurun üzerine koyacağınız su kendi yüksekliğinin 2-3 katı kadar ve mutlaka kaynar olmalı. Üzerine biraz tuz serpip, suyu tamamen emene kadar kaynamaya bırakın.
  2. Genişçe bir kaba havucu ve kabağı rendeleyin. Üzerine mısırı ekleyin. Taze soğan ve maydonozdan bir kaç dal alın ve incecik kıyın. Kaba ekleyin.
  3. Mutfak robotuna kırmızı fasulyelerin tamamını atın. Üzerine biraz (Jamie Oliver'ın "a little bit of" dediği kadar değil, gerçekten "biraz") zeytin yağı dökün. Açık mor renkli bir nutella kıvamına gelene kadar karıştırın.
  4. Karışımı sebzelerle dolu kaba alın.
  5. Arada bulgurlara bakın, şöyle bir karıştırın, dibi tutmasın. 
  6. Ayrı bir tavada zeytinyağını kızdırın ve ince ince doğradığınız soğan ile sarımsağı güzelce kavurun. Çok da yok etmeyin ama, azıcık renkleri dönse yeter. Ocaktan alın.
  7. Bulgurlar artık suyu çekmiştir. (Diyelim ki suyu fazla kaçırmışsınız, bulgurlar yumuşamış, şişmiş ama hala su var, o zaman hepsini emecek diye inat etmenize gerek yok süzüverin suyu). Ocaktan alın ve soğuması için havadar bir yere bırakın.
  8. Soğan ve sarımsak artık biraz ılınmıştır. Sebze kabınıza ekleyin. Saldıkları su ve yağ karışımı bulunmaz nimet, sakın ziyan etmeyin o da karışıma giriyor.
  9. Şimdi bulgurları alalım, yeterince soğudularsa (bu önemli, çünkü çok sıcak olurlarsa yaydıkları ısı yumurtalarımızı pişiriverir) karışıma ekleyin.
  10. Karışımı bir tahta kaşıkla güzelce karıştırın. 3 yumurtayı karışımın üzerine güzelce kırın.
  11. Sıra geldi işin en eğlenceli kısmına! Yoğurma zamanı! Bir elinizle hamuru yoğurmaya başlayın. Diğeri ise galeta ununu dökecek. Karışım şekil verilebilir katılığa erişene kadar galeta unu eklemeye devam (bu da yaklaşık 3/4 paket ediyor).
  12. Dilediğiniz boyda şekillendirdiğiniz köfteleri zeytinyağında her yüzü için 3-4 dakika kızartın.
  13. Artık hamburgerinizi dilediğiniz gibi doldurabilirsiniz! Afiyet olsun!
Bu kadar işlem ne kadar zaman alıyor sorusu ise başlıktaki "kolay" sıfatının boşuna olmadığını kanıtlıyor. Hazırlanma süresi: Sadece 30 dakika!

Sevgiler,

Meriç

2 yorum:

  1. ayşe Güven1/8/14 21:56

    Çok teşekkürler tarifi paylaştığınız için

    YanıtlaSil
  2. Yummy burger :)

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    YanıtlaSil

 

Twitter Updates

Translate

Instagram Photos