Sevdigim Bloglar


Ne zamandır ilgiyle takip ettiğim blogları paylaşmak istiyordum, bugün o gündür :) Birçoğu ile blogları aracılığıyla tanıştığımız sevgili dostlarımınkiler (Eylül, Sevgi, Hande, Damla...) bir yana, biraz daha uzaklardan bize ilham veren adreslerden bahsetmek istiyorum. Kimi yemek, kimi moda, kimiyse hayatın ta kendisi üzerine kurulu bu adresler arasından sizin de yeni favoriler bulacağınıza eminim!


A Cup of Jo

Joanna Goddard'ın her şeyden (ama her şeyden) bahsettiği muhteşem blogu A Cup of Jo, en sık ziyaret ettiğim ve sıkıldıkça arşivinde kaybolmayı sevdiğim bloglar arasında sanırım ilk sıralarda geliyor. Joanna blogunda annelikten, New York'tan, arkadaşlıktan, aileden, gezilerden, filmlerden, kitaplardan, dekorasyondan, modadan, yemekten, restoranlardan ve daha saysam epeyce uzun sürecek ama kısaca "hayat" diye özetleyebileceğimiz epey geniş bir konu spektrumundan bahsediyor. Fikirlerini ve onları sunuş tarzını bir hayli seviyorum.


*


The Clothes Horse

Şirin tarzı ile Rebecca'nın günlük kıyafetlerini ve zaman zaman da seyahatlerini, sevdiği karikatürleri, kullandığı ürünleri ya da ona ilham veren çekimleri paylaştığı blogunu, senelerdir büyük zevkle takipteyim.


*

George Eats

Melbourne'den Georgia, yediklerini ve pişirdiklerini paylaşmayı seven, bunu da bir hayli güzel görsellerle yapan harika bir food blogger. Ne pişirsem diye düşünenlere ilham kaynağı olacağına şüphe yok.


*


Mermaidens

Şeker pembesi saçları ile Kailey tarzına bayıldığım dünya şirini bir kız. Kişisel tarzını, kullandığı ürünleri ve yaşamından kesitleri paylaştığı rengarenk blogu iç açmak ve ilham almak için birebir!


*


DustJacket Attic

İlham ile eşdeğer sayılabilecek bir başka blog, Debra'nın gözüne güzel gelen, beğendiği fotoğrafları paylaştığı dev bir mood board adeta. Yemek, tasarım, moda, tatil, mimari, dekorasyon, doğa, hayvanlar... Güzel şeyler bütünü diye özetleyebiliriz belki. İşin en güzel yanlarından biri her paylaşımında mutlaka kaynak da gösterdiği için bambaşka şeyler keşfedebiliyorsunuz.




*


Orangette

Orangette blog dünyasında ilk takip ettiğim bloglardan biri, bu anlamda benim için özeldir. Molly Wizenberg'in tarifleri arasından öğrencilik hayatım boyunca deneyip yaptığım bir çok şey olsa da, beni asıl çeken kullandığı yazı dili ve sanırım 2004'ten bu yana hayatına şahit oluyor olmak (ilk kitabını yazışı, düğünü, çocuğunun dünyaya gelişi...). Hiç tanışmadığım bir arkadaş gibi kendisi, hatta öyle ki bitirmek istemediğimden kitabını bile almadım bunca yıldır. İleride, kendime iyi bir hediye vermek istediğim bir güne saklıyorum :)



*



Dara Muscat

Benim için sevgi anlaşmak değildir nedensiz de sevilir ekolünden Dara. Tek bir kelime bile anlamadığım Rusça yazdığı blogunu kimi zaman Google Translate'in korkunç çevirileri ile, kimi zamansa sadece fotoğraflara bakarak takip ediyorum. O Aloha Gaia'nın kurucusu ve tasarımcısı, aynı zamanda da bir modern zaman Şaman'ı. Bembeyaz saçları ve muhteşem dövmeleri ile içinde bulunduğu her fotoğrafa bambaşka bir hava katmakla beraber, benim de bir gün mutlaka saçlarımı beyaza boyayacak olmama sebebiyet veren kişi. Ayrıca kendisi çok da yetenekli, suluboya çalışmalarına ve tasarladığı takılara bayılıyorum.


*


Local Milk

Elizabeth Evelyn Kirby'nin ellerinden çıkan, muhteşem bir yemek blogu Local Milk. Bir çok özelliği kendinde toplamış müthiş kadınlardan o da, hem yeni tarifler geliştiriyor, hem de onları harika sunumlarla fotoğraflıyor.




*



Framboise Fashion

Listedeki bir diğer moda blogu, Sarah Mikaela tarafından hazırlanan Framboise Fashion. Yüz hatlarını ve asil zevkini çok beğendiğim Sarah, gayet çalışkan bir blogger. Özellikle seyahatlerini takip etmeyi seviyorum, çektiği fotoğraflar oldukça güzel.



İşte benim çok severek takip ettiğim bloglardan bazıları, sizin de başka yaratıcı ve ilham kaynağı blog önerileriniz varsa yorum olarak yazabilirsiniz :)

Sevgiler,

Meriç

6 yorum:

  1. Blogda yeni yazı görünce öyle mutlu oluyorum ki :)
    Eğer bu yazıyı ben yazmış olsaydım ilk sırada şüphesiz sen olurdun, lacivertojelikız'ın arşivinde kaybolmuşluğum çoktur ^^ Küçücük şeylerle bile mutlu olunabileceğini gösterip tam bir mood booster olduğun için çok teşekkürler, hep yaz olur mu? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa, ne güzel sözler ne güzel! Çok teşekkür ederim, tabii yazarım :)

      Sil
  2. çok farklı ve güzel bir liste benim için:)

    YanıtlaSil
  3. Seni ilk keşfettiğim günlerde ilk olarak vizyonuna, güzel şeyleri bulup sunma yeteneğine, fiziksel ve manevi olarak taşıdığın tüm renklere hayran kalmıştım ben de. O sebeple her zaman senin sayfanın yeri çok ayrı. Bu güzel bloglarına da şimdi keyifle bakıyorum, hepsi şıkır şıkır ve çok iç açıcı görünüyorlar. Güzellikleri paylaşmaya devam o zaman!:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Bunları duymak her zaman "oley!" :)

      Sil

 

Twitter Updates

Translate

Instagram Photos