Matte Saturday



Bazen pencereden dışarı bakınca kiraz ağacının bana sarıldığını hissediyorum. Fotoğraf tam olarak hissettiğim duyguyu muhteşem yansıtıyor... Cumartesi günleri çılgın partilerden, gürültülü müziklerden ve kalabalık gruplardan çok eve, kitaplara ve kahveye yakışıyor bence. Mat ve sakin...

Bu cumartesi kitabım, dün heyecanla twitter üzerinden de yazdığım gibi Cenk Sönmezsoy'un -namı diğer Cafe Fernando- fırından yeni çıkan kitabı: "Bir Pasta Yaptım Yanağını Dayar Uyursun". Kitabın adı her şeyi özetliyor demek isterdim ama özetlenecek gibi değil, muazzam bir kitap... Fotoğraflara ayrı, tariflerde verilen binlerce ince detaya ayrı, kitabın baskı kalitesine ayrı hayran kaldım. Elimden bırakamıyorum. Az çok mutfağa ilginiz varsa, bir an önce bu kitabı edinip baş köşelere koymanızı tavsiye ederim.

Bu güzel güne bir de şarkı paylaşmak gerek. Huzurlarınızda sesine de yaratıcılığına da hayran olduğum Sia'nın bu yaz çıkacak olan 1000 Forms of Fear albümünden bir şarkı: Eye of the Needle.

Güzel cumartesiler!

6 yorum:

  1. bu kitabı nereden temin edebiliriz acaba?

    Meriç, bir de kahve kültürünüz benimkinden iyi olduğu için sormak istiyorum; evde kahve yaptığınızda ne kullanıyorsunuz? makineyle mi yoksa normal granüllü kahveyle mi yapıyorsunuz? azıcık anlatır hatta bir post hazırlarsanız pek memnun olurdum doğrusu :)

    teşekkürler şimdiden..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ben kitabı Kanyon D&R'dan aldım. Kahve konusu da güzel bir konu gerçekten, hemen bu konuyla alakalı bir post hazırlıklarına başlıyorum :) Genelde kapsül ya da filtre kahve yapıyorum, detayları yazıda paylaşacağım.

      Sil
  2. Nasıl güzel bir kitap olduğunu, blogundaki paylaşımlarından dolayı tahmin edebiliyorum. Ah bir de o huzuru nasıl özledim, yaşaması sana, darısı başıma diyelim:)

    Ayşe

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Huzur hiç eksik olmasın hayatlarımızdan :)

      Sil
  3. ne güzel bir blog..okumaya doyamadım..

    YanıtlaSil

 

Twitter Updates

Translate

Instagram Photos