Sevdiklerimiz ve Bir Yılbası Dilegi

"Wir werden geformt und gestaltet durch das, was wir lieben." 
 Johann Wolfgang von Goethe
"Sevdiğimiz şeyler tarafından biçimlendirilir ve bütünleniriz" demiş sevgili Goethe. Sevdiğimiz insanlar, ailemiz, arkadaşlarımız, belki bahçedeki tavuklarımız, belki raftaki kitaplarımız... Sevdiğimiz şeyler üzerinden tanımlarız kendimizi ister istemez, sevdiklerimizi anlatırız bazen sorulmasa bile. Bazı tontonların otobüslerde tanımadıkları insanlara torunlarının fotoğrafını göstermesi mesela... Sevdiklerimiz sevdiklerimizi çağrıştırır üstelik, şu güzel yağmurlu havanın insanda aynı güzellikte bir çay demleme isteği uyandırması gibi. En çok sevdikleriyleyken kendisidir insan, ya da en çok kendisi olabildiği yerleri, insanları, 'şeyler'i sever.

Henüz biraz erken belki ama, olsun... Herkese, sevdiği herkes, her yer ve her şey ile dolu, kendi gibi olmanın tadını çıkaracağı, musmutlu ve sağlıklı bir yıl dilerim!


Not: Fotoğraftaki çikolata ve mini makaronların tarifini de önümüzdeki günlerde paylaşacağım :)


Sevgiler,

Meriç

2 yorum:

  1. Oh, ne güzel bir dilek bu böyle:)
    Post'un içimi açtı gerçekten, ellerine sağlık..
    Benden de bir Van Gogh sözü gelsin bu güzel yılbaşı dileğine: "I feel that there is nothing more truly artistic than to love people"

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşasın, tam yaratmasını umduğum etkiyi yaratmış desene! Çok teşekkürler güzel yorumun için, bir kez daha mutlu seneler :)

      Sil

 

Twitter Updates

Translate

Instagram Photos