She & Him


She & Him ile tanışıyor musunuz? Birçok kişinin 500 Days of Summer ve New Girl ile tanıdığı Zooey Deschanel'in, yetenekli bay M. Ward ile kurduğu indie grup, beşinci stüdyo albümünü 2014'ün aralık ayında çıkardı. Ben de hala tanışmayanlar, dinleyecek yeni ve huzurlu bir şeyler arayanlar, ya da "sevimli müzik" nasıl bir şey oluyor merak edenler varsa, biraz She & Him'den bahsetmenin tam zamanı diye düşündüm. Her albümden en sevdiğim 2 şarkıyı, grup hakkında genel bir fikir versin diye listeledim. Şarkıların isimlerine tıklayarak dinleyebilirsiniz.

Volume One (2008)
Sweet Darlin' : Yarattığı Beach Boys havası için. Çünkü Beach Boys'u andıran herhangi bir şey nasıl sevilmez?
Take it back: "Beni üzeceksen yanıma oturma git kendi başına otur" diyebilenler için, hüzünlü görünen ama dünya tatlısı şarkı. Hele arkadan gelen huzur dolu ukulele melodisi ile, "ne yapsam ne yapsam bir hamak alıp sallansam, kurtulur muyum bunalımdan, hamakta sallansam" etkisi yaratır.

Volume Two (2010)
Thieves: Aynı anda hem üzgün hem de neşeli olabildiği için. Çünkü hayat böyle, sevinç de üzüntü de, hep var, hep olacak.
I Can Hear Music: Sevgiyi çok güzel anlattığı için. "Sen yakınlardaysan şarkılar duyuyorum ben, her şey tam da hayal ettiğim gibi, ne güzel şey sevmek sevilmek bir de üstelik bak şarkılar da var". Pozitif enerji kaynağı, iç açıcı.

A Very She & Him Christmas (2011)
Baby It's Cold Outside: Rolleri değiştirdiği için. Çünkü bu sefer eve dönmek isteyen beyefendiyi ikna etmeye çalışan bir hanımefendi var karşımızda.
Have Yoursellf a Merry Little Christmas: Coldplay'den sonra bu şarkının en güzel yorumu olduğu için. "Yıllar geçtikçe biz hep birlikte olacağız, su yolunu bulacak, her şey yoluna girecek" diyen birinin varlığı önemli...

Volume 3 (2013)
Snow Queen: "I'm the cold, I'm the snow" repliği ve arka plandaki ritmin gerçek bir kar fırtınası gibi aniden yavaşlayıp yine aniden hızlanmasına hayran olmak için. Çünkü öyledir kar fırtınaları, bir an hızlanır, bir an sanki kar taneleri havada asılı kalır, sonra yine hızlanır...
Sunday Girl: Zooey'nin Fransızca söylediği bölüm bir pazar öğleden sonrası çay saatine çok yakıştığı için.

Classics (2014)
She: Dünyanın en güzel aşk şarkılarından birinin, en güzel yorumlarından biri olduğu için. Daha sakin, daha huzurlu...
We'll Meet Again: Güneşli bir günün hayalini neşeli ve sakin, ama en çok da umutlu bir şekilde mırıldandığı için.

Ne dersiniz, sizce de çok tatlı değiller mi?

Sevgiler,

Meriç



3 yorum:

  1. Dinlediğim üç-dört şarkıları vardı youtube'dan, bunların neredeyse hepsi yeni oldu benim için. Dün gece keyifle çalışırken, bir yandan fonda senin seçtiklerini dinledim, çok huzurlu ve güzel gitti, sağolasın Meriiiç! <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oley! Böyle şeyler olunca çok seviniyorum :) Güle güle dinleyin kedi Şeker'cik ile :*

      Sil
  2. La vita e belle31/5/15 00:40

    Harika bir grup, sayende keşfettiğim bir başka harika grup dyeyim ya da! Bize her zaman ilham vermeyi başarıyorsun, iyi ki varsın!

    YanıtlaSil

 

Twitter Updates

Translate

Instagram Photos