Mixed Tape #1


Karışık kasetleri hatırlar mısınız? iTunes Playlist'lerinden önce onlar vardı :) Her zaman tek bir konu üzerine uzun uzun yazmak mümkün olmuyor. O zaman arayı çok açmamak adına, ara sıra birer Mixed Tape post'u hazırlamak güzel bir fikir! İlki aşağıda, güzel okumalar!

● Aranızda balayına çıkma planları yapan var mı? İşinize yarayabilecek bir liste için sizi şuraya alalım :)

● Geçen ay Sailor Moon'a yeniden başladım. Çocukluğumun Tsubasa ve Şeker Kız Candy ile beraber ilk animelerinden olan seri aslında (Crystal serisi hariç) 5 sezon 200 bölümden oluşuyor. Zamanında izlediğimiz bölümler bölük pörçük, kesilmiş, sansürlenmiş, çoğu zaman da alakasız şekilde dublajlanmış olduğundan, çok sevdiğim Usagi ve arkadaşlarını bir de orijinal dili ve İngilizce alt yazı ile izlemek istedim. Kötülükle mücadele konusunda bir ekol olan sevgili Tuxedo Mask yüzünden kendime bir buket kırmızı gül alıp, gün içinde trafikte ve sokakta sinirlendikçe insanlara birer gül atmayı düşünmeye başladım. Ne de olsa Dostoyevski'nin dediği gibi "Dünyayı güzellik kurtaracak".

● Makaron yapımı konusunda inatçılaştım. Herhangi bir maddeyi 1 gram eksik ya da fazla koysanız, fırını pişirdiğiniz günkü hava durumuna göre ayarlamazsanız, karıştırırken birazcık sert karıştırsanız hüsranla sonuçlanacak bu cilveli olduğu kadar kaprisli Fransız güzeli üzerinde uzmanlaşma yolunda ilerliyorum. "Übung macht den Meister" ya da  "Practice makes perfect" anlamını verecek Türkçe bir atasözümüz olmasa da, üzerinde pratik yapıp da çalıştıkça bir konuda ustalaşıldığı da bir gerçek. Belki ileride makaronlar üzerine yeni ve detaylı yazılar/tarifler paylaşırım.

● Bu ara biraz yoğundum, Avustralyalı bir şirket için İstanbul temalı bir çekim gerçekleştirdik. Ayasofya, Kapalıçarşı, Topkapı Sarayı derken yaşadığımız şehre bir gezgin gözüyle de bakmış olduk. Tarihi eser açısından bu kadar zengin bir ülkede, keşke tüm eserler hak ettikleri ilgiyi, bakımı ve önemi görse. Aşağıda gördüğünüz II. Wilhelm tarafından Sultanahmet Meydanı'nda yaptırılan "Alman Çeşmesi". Muhteşem değil mi?


● Bugünlerde ne okuyorsunuz? Ben Desmond Morris'in "Köpeğinizi Nasıl Bilirsiniz" isimli kitabını okuyorum. Morris zooloji, sosyoloji ve etoloji üzerine epey bilgili bir yazar. Kitabı, köpeklerin bazı davranışlarını açıklayan parçalardan oluşuyor. Bahsedilen bir çok konu hakkında önceden bilgi sahibiydim, ancak beni şaşırtan bazı şeyler de öğreniyorum. Örneğin evde oturan bir köpeğin, aile aracının sesini yoldan geçen tüm diğer arabaların arasından ayırt edebildiğini biliyor muydunuz? Ya da kurtların bir başka uluyan kurdun sesini 6 km. öteden bile duyabildiğini? Bir hayli şaşırtıcı!

● Bu albüme takmış durumdayım. Evde sabah akşam huzur dolu piyano ve ud sesleri yankılanıyor. Oturduğunuz yerde bir yolculuğa çıkmak gibi, biraz mistik, biraz büyülü... Anouar Brahem müthiş bir yetenek.

● Polisiye dizilerle aranız nasıl? Benim son birkaç senedir favorilerim Bones ve Rizzoli&Isles. İkisini de çok severek takip ediyorum, yeni dizi arayışında iseniz tavsiye ederim!

Sevgiler,

Meriç


1 yorum:

  1. Bu karışık kasetlerden daha çok isteriz! -Dilara

    YanıtlaSil

 

Twitter Updates

Translate

Instagram Photos