Blogilates: Sonuçlar


Blogilates Challenge'ları ile ilgili yazdığım yazıyı hatırlarsınız. İşte bugün, 30 gün sonunda ne gibi değişikler olduğunu yazma vakti.
Durumu kısaca özetlemek gerekirse, sevgili canım köpeğim Maya 14. günün akşamında kendisini gezdirmekte olan beni aniden çekip dizlerimin üzerine düşürmek suretiyle sakatladı (Hata tabii ki bende, kedi nüfusunun yoğunlukta olduğu bir bölgede telefonuma bakmamalıydım :)). Bu sebeple benim challenge 30 gün değil, 14 gün sürmüş oldu. Dizim tamamen iyileştiğinde, önce son 7 günü tekrar edip, sonra geri kalan 16 güne devam etmeyi planlıyorum. Ancak tabii ki sonuçları ölçmeme engel değil bu durum!
Aşağıda görmüş olduklarınız, 14 gün boyunca aksatmadan yaptığım bu 3 egzersiz setinin bana kazandırdıkları (ya da kaybettirdikleri):

Ağırlık: -1 kilo
Bel çevresi: -4 cm
Kalça çevresi: -3 cm
Üst bacak (tight): -1,5 cm

Bu esnada günde en az 1 litre su içtim, ama bunu bir değişiklik olarak yazmamak lazım. Zaten normalde de çok su tüketirim. Beslenme açısındansa, bu aylarda bir tedavi sürecinde olduğum için rejim yapmam mümkün değil. O yüzden tahminimce siz benim gibi yapmaz, biraz da yediklerinize dikkat ederseniz kazanımlarınız daha iyi olacaktır.

İnternette bu tarz sonuçlar vaadeden programları gördüğümde, sonucu ile ilgili bir yazı bulamamak hep canımı sıkardı. O yüzden, eğer etrafınızda "Ben bunu yapacağım ama işe yarıyor mu ki?" diye düşünenler varsa paylaşmaktan çekinmeyin!
Henüz bu challenge'ı tamamlamış görmüyorum kendimi, ama yolun yarısında olmak hiç başlamamaktan iyidir. Tamamen bitirdiğimde yeniden bir güncelleme yazarım, ama şimdilik sonuçtan gayet memnun olduğumu söyleyebilirim. Bir de tamamlayabilseydim neler olacaktı acaba :)

Ey benimle birlikte başlayanlar! Sizler ne alemdesiniz? Gelişme var mı? Hadi paylaşın, çok merak ediyorum sonuçlarınızı!

Sevgiler,

Meriç

16 yorum:

  1. bence 2 haftada bile çok güzel sonuç vermiş, diyet yapmamış olmanı da düşünürsek :) Sakatlığına üzüldüm geçmiş olsun. Eğer fırsat bulursam ben de bu challenge'i yapmak istiyorum ama bende de hiç istikrar yok ki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) İstikrar için her gün belli bir zaman dilimini ayırmayı alışkanlık edinirsen işin kolaylaşabilir. Mesela her sabah uyanır uyanmaz, ya da her akşam yatmadan önce gibi. Böylece bir yerden sonra otomatikleşmiş oluyor egzersizler de :)

      Sil
  2. Ayşeguel Yavuzer10/6/15 15:11

    Yihuu ben de bu yazıyı bekliyordum! Galiba ilk yorumu da ben yapıyor olacağım! Ben de seninle birlikte başladım, ama senden biraz daha geç sanırım. Şu an son haftanın 2. günündeyim yani. Henüz bi ölçme yapmadım ama sanırım ben de biraz incelme fark ettim yani ilk güne göre. Maya da az yaramaz değil sanırım, geçmiş olsun 🙈 🙈

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay çok sevindim! Umarım sonuçlar beklediğinizden de iyi gelir. Maya'nın pek bir suçu yok ya,aniden bir sürü kedinin arasında kalınca panikledi çocuk :))

      Sil
  3. Mayaa sen tam bir çılgınsın :)) Ciddi bi şey yok inşallah?
    Bi de bence 14 gun için sonuçlar bayaa iyi (bence yani), bi de tamamlasan neler olcakmış x))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha Dilara iyi güldüm :) Bakalım, dizim bir düzelsin devamını getirebilirsem yazacağım yine :)

      Sil
  4. Baya iyimiş yalnız sonuçlar! Bombayı patlatıyorum: ben de geçen hafta başladım bakalım nolcek. 1 ay profiterol yok, yasakladım kendime :D :D!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tebrik ederim! Hadi bakalım heyecanla bekliyoruz sonuçları!

      Sil
  5. Bu arada gecmis olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, olur böyle ufak tefek kazalar... :)

      Sil
  6. Ilk yorumu yayinlanmayi basaramamisim.hemen motive olup ciktisini aldim henuz uygulama kismina gecemedim :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çıktıları buzdolabının üzerine asmak işlevsel olabiliyor :)

      Sil
  7. çok başarılı sonuçlar vermiş kısa sürede :) geçmiş olsun tabi ki bir de :) ısınarak mı yapmıştın bu egzersizleri? ve bu program dışında hiç egzersiz yaptın mı diye merak ediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Evet, genelde öncesinde ve sonrasında birkaç basit esneme hareketi yaptım. 8-9 ay öncesine kadar hep spor salonuna gidiyordum (haftada 1-3 kez). Salonda normal güç ve cardio egzersizleri yanında denk geldikçe spinning ve pilates sınıfına katılıyor, yazın da haftada 1 yüzüyordum. Çok düzenli ve ciddi bir program değil ama evde oturmaktan iyiydi :) Bir kaç ay sonra yeniden başlamayı umuyorum :)

      Sil
  8. Ben şu anda 19. günündeyim. Belim 4 cm, kalçam 3 cm ve üst bacaklarım 4 cm inceldi :) Bu challenge dışında gün içinde çok az hareket etmeme rağmen böyle, daha aktif kişilerde daha hızlı sonuçlar verir eminim. Çok teşekkürler! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süper gelişmeler bunlar, ben de bu ara yeniden başlamaya niyetliyim! Tebrik ederim!

      Sil

 

Twitter Updates

Translate

Instagram Photos