Where Chefs Eat

Eskiden kalın kalın ciltli, alfabetik telefon rehberleri vardı, hatırlar mısınız? Sarı kağıda basılı, küçücük puntolarla arka arkaya dizilmiş isimler ve telefon numaraları. Bir kişinin/şirketin numarasını bilmiyorsanız, o rehberlere bakıp kayıtlı numarası var mı diye bakardınız. Eğer hatırlayamayacak kadar gençseniz ve ne diyor bu kız diyorsanız Google'a "sarı telefon rehberi" yazıp görsellere bakabilirsiniz :) İşte o büyük sarı ciltler çocukken o kadar ilgimi çekerdi ki, kucağıma açıp dakikalarca oyalanırdım. Şimdi o rehberlerin, dünyanın her yerindeki şefler tarafından özenle seçilmiş yeme-içme noktaları ile dolu olduğunu düşünün!

Karşınızda: Where Chefs Eat!


Bu kalın turuncu kitap Avustralya, Asya, Avrupa, Afrika, Kuzey Amerika ve Güney Amerika olmak üzere kıtalar baz alınarak 6 ana parçaya ayrılmış. İzlanda'dan Buenos Aires'e, Tanzanya'dan Tokyo'ya dünyanın bir çok farklı köşesinden lezzet durakları sıralanmış. Hem de Carles Abellan, Pascall Aussihnac, Jo Bøe Klakegg gibi dünyaca ünlü 600 tane şef tarafından. (Bu listede Türkiye'den Üryan Doğmuş, Şemsa Denizsel, Mustafa Cihan Kipçak ya da Gencay Üçok gibi isimleri görebilirsiniz). Tam 70 ülke ve 3200 ayrı lezzet noktası. Heyecan verici değil mi?

Aynı çocukken yaptığım gibi, kucağıma bu koca rehberi açtım ve sanki geziyormuş, tadıyormuş, fotoğraflar çekiyormuş gibi dakikalarca sayfadan sayfaya, ülkeden ülkeye dolaştım. Teknolojinin hayatımızın bu kadar içinde olduğu bir çağda, tıpkı çocukken olduğu gibi hayal-gücü-mobil'ime binip biraz etraftan uzaklaşmak öyle iyi geldi ki. Çocukken olduğumuz kişiyi anımsamak gerek bazen.


Rehberde İstanbul'dan 26 (Üsküdar Kanaat Lokantası, Nişantaşı Kantin, Beyoğlu Mikla...), Türkiye'nin geri kalanından ise 5 restoran bulunuyor (Selimiye Sardunya, Cunda Bay Nihat Lale, Gaziantep Metanet Lokantası...). İstanbul'da listeye girmeye hak kazanmış olsa da artık ne yazık ki gitmenin mümkün olmadığı bir adet de Kaymakçı Pando  mevcut... Bu da listedeki adresleri 25'e düşürüyor.

İlk aşamada hayalim İstanbul içerisindeki bu 25 adresi de ziyaret edip, haklarında birer yazı hazırlamak. Listedeki adreslerin bir kısmı için zaten kendimizi müdavim sayabiliriz (Rumelihisarı Kale Cafe, Kuruçeşme Aşşk Cafe...). Ama bir kez de değerlendirmek için gitmek eğlenceli olabilir. Ne dersiniz, böyle bir yazı dizisi güzel olur değil mi? :)

Sevgiler,

Meriç

8 yorum:

  1. Eveeet! İsteriz İsteriz İsteriz!!!

    YanıtlaSil
  2. Merhaba. Eski blogunuzdan beri takip ederim sizi. Çok da severim :) Gezi yazılarınızı çok özledik! Bu vesileyle başlarsanız çok güzel olur. Sevgiler, Göksu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gezi yazıları başladı bile :) İyi okumalar!

      Sil
  3. Harika bir fikir bu, o listedeki yerleri seninle ve o güzel fotoğraflarınla keşfetmeyi çok isterim!

    YanıtlaSil
  4. Ah bence de çok hoş bir fikir :) Aslında insanın imkanı olmalı, sadece istanbuldaki değil, kitaptaki tüm yerlere gidebilmeli ne hoş olurdu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah değil mi, bunun hayalini ben de kurdum... İstanbul da başlangıç için fena değil ama :))

      Sil

 

Twitter Updates

Translate

Instagram Photos