Yeni Kitaplar

Kapı çalıp da "Kim o?" sorusuna "Kargo" cevabı geldiğinde, evin içinde danslı iki tur koşmayan var mı? Ehm, varsa sizi soğukkanlılığınızdan ötürü tebrik ederim, ama bu yazı için hedef kitlem kargosunu (hele de içinde yeni kitaplar varsa) benim gibi büyük bir aşkla bekleyenler!

Bugün son Amazon.de siparişim geldi. Eskiden Türkiye'de bulamadığım yabancı kitapları Amazon.com'dan alıyordum. Ancak kargo ücretini/süresini, yerli yersiz beliren garip gümrük kurallarını ve doların euro ile yarışır bir noktaya gelişini göz önünde bulundurarak son 6-7 aydır sadece Amazon.de'den sipariş veriyorum ve çok memnunum. Almanların titizliği ile harika bir müşteri servisi de cabası (Örneğin bir defasında verdiğim siparişin 1 gün geç kalacağını bildirmek için cep telefonumdan beni arayıp durumu açıkladılar ve özür dilediler).

Bugünkü paketimin içinde üç adet dünya güzeli kitap vardı. A Beautiful Mess Photo Idea Book, Will Write for Food ve 365 Blog Topic Ideas!


İlk olarak Will Write for Food ile başlayalım. En sevdiğim şeylerden biri mutfakta zaman geçirmek, eskiden beri yemek tarifleri paylaşmayı severim bilirsiniz. Bir şey yapıyorsanız, iyi yapmakta fayda var. İleride bir gün hayal ettiğim gibi kendi yemek kitabımı yazar mıyım bilinmez, ama şimdilik blogda paylaştığım yemek yazılarını geliştirmek de yeterli bir hedef :) Restoran değerlendirmesi yazmaktan tarif yazmaya kadar bir çok farklı konu var kitapta. Okumak için sabırsızlanıyorum. Burada bahsettiğim projeyi gerçekleştirmeden önce iyi bir referans olacak!


İkinci kitabımız eğlenceli ikili Elsie Larson ve Emma Chapman'ın A Beautiful Mess Photo Idea Book isimli şeker kitabı. Her sayfada farklı bir fotoğraf projesi var. Kapağı gibi rengarenk, canlı, hayat dolu bir kitap bu. İçinde fotoğraf çekmeye yeni başlayanların işine yarayabilecek bilgiler de var, profesyonellere ilham verecek konular da. Sırf sayfalar arasında dolaşmak bile makineyi elinize alıp bir şeyler yapmak için gerekli hevesi veriyor.


Ve son olarak, bu üçlü arasında en sabırsızca beklediğim: 365 Blog Topic Ideas! İçinde tam 365 tane blog yazısı konusu mevcut, hepsi de birbirinden güzel ve ilham verici! Sırayla mı giderim, yoksa gözlerimi kapatıp rasgele bir sayfa açarak kendime konular mı yaratırım emin değilim ama bu maviş kitaptan bolca faydalanacağım kesin! Yaşasın yazmak, yaşasın paylaşmak!


Tüm bu şahane kitapların ışığında, tahmin edeceğiniz üzere Mertör Online'ı çok renkli günler bekliyor! Daha çok yazı, daha çok konu, daha çok fotoğraf... Özellikle de hem Türkiye'de hem de uluslararası alanda blog dünyasının bir kaç sene öncesine göre neredeyse durma noktasına geldiği şu günlerde, ben bu duraksama devrini reddediyorum! Ey benim tatlı okuyucularım, hala oradasınız değil mi? 

Hala yazan, üreten ve paylaşan birileri var blog dünyasında...
Eskiden olsa, Laci'nin diyeceği gibi: "Hatta kalın!"

Sevgiler,

Meriç





16 yorum:

  1. Burdayız biz! Sen yaz ne olur. Benim blog'um yok ama seni çok severek okuyorum.

    YanıtlaSil
  2. PelininDünyası24/6/15 23:32

    Sen eline yeni dövme mi yaptırdın? Çok şirin görünüyor ya bayıldım!
    not: Ben bizzat çok seviyorum da okuyorum da yazdıklarını <333

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır, kendisi mürekkepli kalemle çizilmiş bir kalpçik :) Ama tatlı oldu değil mi, belki hint kınasıyla yapılabilir yeniden. Güzel sözlerin için ayrıca teşekkür ederim :)

      Sil
  3. Haha kapıya doğru danslı iki tur konusunda yarışırız :D Müthiş kitaplar seçmişsin yine. Yeni yazıları bekliyorree!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hehehe hislerimi paylaşan birilerinin varlığını güzel :)

      Sil
  4. Ne güzel kitaplar bunlar. Yukarıda birisi demiş blog'um yok ama ben burdayım diye, aynen öyle. Lütfen sen yaz ki biz de okuyalım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki :) Hatta kalınız o zaman :)

      Sil
  5. yemek ve blog kitaplarını o kadar çok merak ettim ki!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özellikle yemek yazarlığı ile ilgili olanı okuduktan sonra ayrıntılı olarak incelemeyi umuyorum, çok ilginç görünüyor değil mi?

      Sil
  6. Laci demişken Laci yi de özledik keşke blog açık olsaydı arada girip okusaydık :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda mini bir itiraf: Ben de tamamen sildiğim için biraz pişmanım. Bir kopyasını aldığımı düşünüyordum ama sanırım yanılmışım. Bir gün o kopyayı hard disklerin birinde bulacak olursam yeniden yükleyeceğim. Senelerin birikimi... Hoş bir nostalji olacağına eminim :)

      Sil
  7. Ben de blog yazmaya ara verenlerdenim, anlık paylaşımlar beni de tembelleştirdi. Yazın iyi geldi. İçimde bir şeyler yeniden canlandı diyebilirim :) Teşekkür eder, takipte olduğumu bilmeni isterim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oley oley ve oley :) işte aradığımız ruh!

      Sil
  8. 365 blog topic ideas'ı Aral'dan rica ettim ipad'ime indirsin diye, hevesle bekliyorum. Henüz yapınamadı bizim oğlan ama kavuştuğumuzda bloga birsürü şey yazabilicem diye düşünüyorum <3 teşekkürler beybi, bu yardımcı oldu baya!

    YanıtlaSil

 

Twitter Updates

Translate

Instagram Photos