Kediler, Alerjiler ve Shakira Üzerine


Bu ara yine heyecanlar aldı başını gidiyor.  Sanırım insan yaşlandıkça sorumlulukları arttığından hayatındaki aksiyonlar da artıyor. Dün akşam üst kattaki komşumuz minik siyah bir kedi yavrucuğu getirdi bize. Sokakta bulmuşlar, o kadar ufak ki... Annesi bırakmış sanırım, ya da kaybolmuş tam olarak bilmiyorlar. Ama sokakta tek başına kalması şu ufaklıktayken pek mümkün değil. Evin babası kedilere alerjik reaksiyon gösterdiğinden bize bıraktılar ufaklığı. Kedi alerjisi ne fenadır, çeken bilir... Bazen Facebook'taki HaySev grubunda insanlar kedi ya da köpeklerini alerjii sebebiyle vermek zorunda olduklarını yazıp onlara yuva arıyor. Alttaki yorumları gördükçe kızıyorum, yok efendim hep aynı bahaneymiş, yok hayvanı almışlar da sevimliliği gidince atmaya çalışıyorlarmış... Sözde hayvan sever şu yorumları yazanlar, merak ediyorum hiç hayvan alerjisi olan bir insanı gözlemleme şansları olmuş mu acaba?

En yakın arkadaşlarımdan biri, nedeni bilinmez, 20 sene mutlu mesut kedi sevdi de 20 yaşında aniden kedilere alerjisi çıktı! Kızcağız kedi bakılan eve girdiğinde, kedi içeride olmasa bile öksürük krizi ile başlayan alerji nöbetine girip nefes darlığı yaşıyor ve konuşmayı bırakın ayakta duramayacak, en basit şekilde solunumunu bile gerçekleştiremeyecek hale geliyor. Hayvanları bu kadar seven biri olarak en korktuğum şeylerden biridir bu, her an karşınıza çıkabilir çünkü.

Aynı şekilde, veterinerlik fakültesinden sağ sağlim mezun olup, işe başladıktan bir sene sonra aniden hayvan alerjisi çıkan bir veteriner tanıyorum. Çok sevmesine rağmen işini yapamıyor, düşünsenize... Ama ne yazık ki içinde bulunduğumuz toplum her şeyi en iyi kendi bildiğini zannedip herkesi yargılama yetkisi ile donatıldığına inandığı için kedisini, köpeğini içi acıya acıya vermek zorunda kalan insanları bile azarlamaya hazır bekliyor...

Neyse, konuya dönelim. Dünden beri evimizde simsiyah bir pisi var. Biz şimdilik ona Shakira diyoruz. Azıcık kendini toparlayacak boyutlara erişene kadar misafirimiz olacak. Aranızda sahiplenmek isteyen varsa seve seve gelip alabilir, hem böylece sokağa da dönmemiş olur :)

Sevgiler,

Meriç

3 yorum:

  1. bu duruma maya ne diyor peki? gerçi hayvanların duyguları bizden daha güçlü. bu küçücük hayvana hele de anne olmuş bir Maya'nın bir şey dediğini sanmam ama.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Henüz Maya ile tanışmadılar ama ben de sorun çıkartacağını sanmıyorum (Maya ufak bir operasyon için anneannesinde bu hafta). Daha önceden de böyle bir yavru kurtarmışlığımız vardı, Maya'nın tepesinde gezmişti bütün akşam :) Umarım yine iyi anlaşırlar!

      Sil
  2. Bu kadar tatlı şeylerin, bende böyle bir tepki göstermesi çok kötü... Tıkanma pahasına sevmeden duramadıklarım var mesela...

    YanıtlaSil

 

Twitter Updates

Translate

Instagram Photos