Momiji


Momiji nedir? Eminim bir çoğunuz özellikle Instagram'da içinde dünya şekeri minik bebeklerin olduğu o fotoğraflara denk geldiniz. Hatta yine eminim ki bir çoğunuzun evinde en az bir tanesi ikamet ediyor. Aslında mesaj-bebeği olarak tanımlansa da, benim için küçük, şirin, görünce insanın yüzünde gülümseme uyandıran el boyaması heykelcikler onlar. 

Epeydir varlıklarından haberdar olsam da, kendi koleksiyonuma başlayalı henüz 1 sene oluyor. Bugüne dek çıkmış olan ve çıkan her Momiji'yi biriktirme gibi bir amacım yok, sadece kişisel olarak kendime yakın bulduklarımı ve sevdiklerimi ediniyorum. Haliyle koleksiyonum da bir şekilde kendi zevklerimin bir toplamına dönüştü :)

İlk Momiji'm olan Vixen'i aldığımda, biraz kendimi sorgulamıştım: "Bu bebeği niye aldım? Onunla ne yapacağım? İşlevi nedir?". Her şeyde bir fonksiyonellik ve mantık arayan kafamda dönen sorulara cevap veremesem de sonuçta dayanamayıp almıştım işte, tilki kulakları ve kuyruğuna eşlik eden hınzır gülümsemesiyle minik bir heykelcik, elimde duruyordu. Zaman içinde farkına vardım, Momiji'lerin tek bir işlevi var (-ki bence çok da önemli): Şirinlik!


Standart bir kimsenin bir Momiji yavrusuna bakıp gülümsememesi çok düşük bir ihtimal. Bu minik bebeklerin tıpkı Türkiye distribütörü By Wonderland'in kullandığı hashtag gibi #sevgiyiyay 'mak gibi bir güçleri var :)

İlk bakışta Uzak Doğu kökenli gibi görünseler de aslında Momiji bir İngiliz buluşu. Ancak sanıyorum ki en çok Türkiye'de böyle fanatik bir hayran grubu var. Instagram üzerinden paylaşılan fotoğraflar arasında Momijiler ile çekilmiş muazzam örnekler bulabilirsiniz.

Benim koleksiyonum şimdilik Vixen, Petal, Pipaluk, Edie & Elvis, Winter Wonderland '14, Star ve Cuddle Love Bug'dan oluşıyor. Bakalım 2015'te bizi hangi yeni Momiji'ler bekliyor :)

Sevgiler,

Meriç

5 yorum:

  1. Meriiç sevdiğin blogları yazacaktın ben heyecanla bekliyorum onu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çalışkan bir blogger olarak hemen yazdım :) Afiyet olsun :)

      Sil
  2. prettyinpink17/7/15 23:43

    Yaa Momijileeerrrr!! Bayılıyorum onlara seninkiler de çok güzelmiş <3

    YanıtlaSil
  3. Cıddle yi nerden aldın acabaaaa?!!?!?!!!!❤️❤️❤️

    YanıtlaSil

 

Twitter Updates

Translate

Instagram Photos