Yeni Yıl Kararları: Okumaya Vakit Ayırmak

Fotoğraf Instagram hesabımdan.

Normalde yeni yıl kararlarını, "Aralık Ritüelleri" arasında yazmayı planlamıştım. Ama daha sonra, karar almanın değil, alınan kararları uygulamanın daha doğru bir motivasyon olduğunu düşündüm. Böylece, aldığım kararları yaşadıkça ve (umuyorum ki) yararlarını gördükçe yazmak daha güzel bir fikir gibi gelmeye  başladı. Zira önemli olan pazartesi başlanan rejimi salı günü bitirmemek :)

Sizde durum nedir bilmiyorum, ama benim kitap okuma -daha doğrusu kitap bitirme- hızım geçtiğimiz 3-4 senedir çok ciddi düşmüştü. Bunda hayat tempomun kontrolüm dışında hızlanmasının payı var tabii... Ancak yine de bu durum fena halde canımı sıkıyordu. 2-3 günde bir kitap bitirdiğim günleri özlüyordum. Tabii bir de kitap alma hızımda en ufak değişiklik olmaması, evde üst üste yığılmış, okunmayı bekleyen kitaplarla dolu bir kütüphanenin gün geçtikçe büyümesi anlamına geliyordu... Ben de bu sene yeni yıl kararlarımın arasına, kitap okumaya ayırdığım süreyi dramatik biçimde arttırmayı ekledim.

Aslında formülü basit tuttum: Sadece eskiden yaptığım gibi çantama bir kitap atmayı eksik etmedim ve kahve molası, banka kuyruğu, deniz otobüsü yolculuğu gibi anlarda ilk iş elimi kitabıma götürdüm. Evdeyken de eğer özel bir programım yoksa akşam yemeğinden sonra ve/ya uyumadan önce biraz okuma zamanı ayırdım kendime. Ocak ayının tam ortasında olduğumuz bu günlerde, şimdiden 3 ayrı kitabı bitirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum :) Şimdilik güzel bir ivme yakaladım gibi, umarım bu şekilde devam etmeyi başarırım.

Sizin yeni yıl kararlarınız neler? Kitap okumaya dilediğiniz kadar zaman ayırabiliyor musunuz?

Sevgiler,

Meriç

4 yorum:

  1. Ayni kitap bitirme sıkıntısi bende de var ^^' Şimdilerde başucu kitabım çanta kitabım hepsi bir. Bitirme zevkini ozlemisim,kendimi cok daha ıyi hissetmeye basladim. :) Benim yeni yıl kararlarimdan bir tanesi de "hayatını editlemek" idi. Kendimde beğenmediğim alışkanliklari veya sosyal medya hesaplarımdaki gereksiz şeyleri çıkarmak gibi kontrolum altındaki şeyleri tekrar elden gecirdim. :3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel bir kararmış! Ayrıca kitap bitirmenin zevki gerçekten bambaşka, hem insan arka arkaya kitap bitirdikçe daha da hızlanıyor bu konuda. Umarım önümüzdeki yılbaşında başardıklarımızı konuşabiliyor oluruz :)

      Sil
  2. Kitap okumaya zaman ayırmak benim de yeni yıl kararlarımdan biriydi. Senin gibi benim de kitaplarım birikmişti. Ve şimdi metroda, otobüste, uyumadan önce okuyorum. Ve fazlasıyla mutluyum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap okumak müthiş bir zevk ama biriktirmenin verdiği his de bir başka sanki :)

      Sil

 

Twitter Updates

Translate

Instagram Photos