Muse Berlin

Berlin'in en güzel yanlarından biri her zevke uygun müthiş yiyeceklerle dolu olması. Bu kez bir süredir hakkında övgüler duyduğum Muse Berlin'den bahsedeceğim.

Doğu Prenzlauerberg'de, rengarenk evler ve çiçeklerle dolu balkonların sıralandığı bir sokak: Immanuelkirchstrasse. Sokak boyunca yürürken, etrafınıza bakıp da bu insanlar oturdukları, yaşadıkları bölgeyi güzel tutmak için ne hoş bir çaba sarf ediyor diye düşünmemek imkansız. Çiçekler balkonlardan taşıyor, binalar betonarme görünümden çok uzak, renkleriyle ve mimarisiyle insanın içini açıyor. Slow Food, Mindfullness ve tüm diğer güzel yaşama sanatları burada resmen somut bir hal almış, "Biz mümkünüz" diyor.


Sokağın sonuna doğru, Muse Berlin'i görüyorsunuz. Mekanın rahatlığı ve orijinal dekorasyonu, rastlantı sonucu önünden geçecek olsanız bile sizi içeri girmeye ikna etmek için yeterli. Öncelikle belirtelim, mekanın hamburgerleri pek ünlü, ancak vejetaryen beslenenler için de hellim sandviç, süper gıda salatası ya da yaz sebzeleri gibi müthiş seçenekler mevcut. Buradan inceleyebileceğiniz menüde, benim en ısrarlı tavsiyem tatlı patates kızartması! Zaten bayılırım tatlı patatese, öyle güzel bir ayarda sunuluyor ki, ne tatlılığı içinizi bayıyor, ne de yağı fazla geliyor. Bunda mekanın sağlıklı beslenme konusundaki hassasiyeti de büyük bir etken. 

Eğer siz de benim gibi bir limonataseverseniz, hele de sodalı limonatadan hoşlanıyorsanız yeşil ya da siyah limonatayı mutlaka deneyin. Yeşilin içinde nane, elma ve mekanın özel karışımı bir şurup, siyahta ise yabanmersini ve frambuaz gibi kırmızı meyveler mevcut.


Fiyatlar aldığınız hizmete/keyfe/lezzete oranla son derece makul. Hatta daha ne olsun bile diyebiliriz. Hele de İstanbul'daki benzer mekanlarla karşılaştırınca, bir hayli ucuz bile kalıyor. Mekanın en güzel yanlarından biri, kimsenin sizin başınıza dikilip, "Eee daha daha ne yersiniz? Daha daha ne içersiniz?" diye taciz etmiyor oluşu. Dilediğiniz kadar oturup, anın tadını yaşayabilir, o meşhur Kızılderili hikayesinde anlatıldığı gibi ruhunuzun bedeninize yetişmesi için bir süre burada bekleyebilirsiniz.

Muse, pazartesi-cuma arası, 12:00-22:00 saatleri arası hizmet veriyor. Cumartesileri ise mekanın işleyişi daha farklı: Mutfak o gün için başka bir şefe emanet ediliyor ve uzun, komün masalar kuruluyor. Sohbet, muhabbet, yeni dostluklar ve güzel yemekler eşliğinde sadece karın doyurmaya değil, bir deneyim yaşamaya gidiyorsunuz. Her cumartesi bu konsept değişiyor, örneğin önümüzdeki cumartesi bu sofranın teması Vegan yemekler, bir sonraki cumartesi ise Anadolu yemekleri olacak (Tam programa buradan ulaşabilirsiniz).

Sonuç olarak, turist tuzaklarından uzaklaşmak, çok lezzetli yemekleri tam bir Berliner gibi yemek isterseniz, Muse sizi bekler. Yakın zamanda Berlin ziyareti varsa, mutlaka not edin!

Sevgiler,

Meriç

8 yorum:

  1. Off super görünüyor! Gittiğimde ilk akşam yemeğim burada olacak

    YanıtlaSil
  2. Böyle mekanlarla dolu bir şehri sevme de ne yap zaten. Müthiş.

    YanıtlaSil
  3. İçindekileri bilemiyorum ama limonata bardakları efsaneymiş Meriç <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Dilara, aynı şeyi ben de düşündüm. Hem boyu hem modeli çok hoş :)

      Sil
  4. Berlin'de gerçekten çok güzel mekanlar var. Orada yaşamayı çok isterdim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi ama! İnsana mutluluk veriyor :)

      Sil

 

Twitter Updates

Translate

Instagram Photos