Nisan Dosyası


Efendim geçtiğimiz hafta nişan kutlamamızı yaptık. Aile ve yakın dostlar arasında, küçük bir yemek planladık. Hem etrafımdaki, hem de çekimini gerçekleştirdiğim çiftlerden gördüğüm kadarıyla çeşit çeşit nişan kutlaması mevcut. Kimi bir mini-düğün formatındayken, kimi evde yapılıyor. Biz çekirdek bir kadroyla samimi bir akşam yemeği olsun istedik. Hem nişanlanlanma arifesindekilere fikir olsun diye, hem de bu güzel anımızı paylaşmak adına bir nişan dosyası hazırlamaya karar verdim ben de.

1. Mekan
Mekan olarak biz açıldığı ilk günden beri pek sevdiğim FerahFeza'yı seçtik. Menüsünü de, ortamını da çok keyifli buluyorum Karaköy'deki bu cici restoranın. Hem geceden önceki haftalarda, hazırlık ve organizasyon aşamasında, hem de tüm gece boyunca inanılmaz ilgili, çözüm üretmeye yönelik ve dost tavırlarıyla bize çok yardımcı oldular. Ne kadar teşekkür etsek az!

2. Seremoni
Yüzük takma seremonisi için tepsi-kurdele-makas üçlemesini ayrı ayrı yerlerden topladık. İçi aynalı, eski tarz tepsiyi Zara Home'dan, krem rengi ince kurdele ile vintage makası ise Berlin'deki iki ayrı kumaş dükkanından aldık.

3. Saç
Saçlarım için kendi kendime de yapmayı çok sevdiğim bir modeli bu sefer profesyonel ellere yaptırdım. Instagram'da (@_mertor) ya da söz gecesi postunda denk geldiyseniz, The Vikings dizisinin mükemmel karakteri Lagertha'ya (ve tabii ki saçlarına) büyük hayranlığımın olduğunu fark etmiş olabilirsiniz :) Çoğu zaman saçlarımı ondan ve müthiş güzellikteki örgülerinden esinlenerek yapıyorum, bu gece de istisna olmadı. Dalgalı fön, yandan ayrılan saçlar ve tek tarafta iki adet yüksek örgü: Done!

4. Makyaj
Makyajın abartı olmasını istemedim, eyeliner odaklı bir görünüm rica ettim ve sonuçtan da memnun kaldım. Uygulama için yine M.A.C.'i tercih ettim. Bu konuda kendilerinden çok memnunum. Hem pek güzel yapıyorlar, hem kalıcı, hem de karşılığında ürün alabiliyorsunuz. Bu vesileyle kaybettiğim ve kaybettiğime bir hayli üzgün olduğum Diva rujumu da yenilemiş oldum. Çünkü Diva gelmiş geçmiş en müthiş bordo rujlardan biri değil de nedir?


5. Kıyafet
Ahh... İşte doğru olanı bulmanın en zor olduğu şey, elbise! Uzun, yorucu ve sonlara doğru umutsuzlaşan bir arayışın ardından, bu Tadashi Shoji elbise ile karşılaştık. İlk görüşte aşktı, üzerime de tam olunca arayışımız o an o dakika bitmiş oldu. Tadashi Shoji uzun süredir ilgiyle takip ettiğim bir isimdi (Özellikle bridal koleksiyonları tam hayal ettiğim gibi, zarif ve şık modellerden oluşuyor). Eğer siz de bu tarz sade ama karakterli elbiselerden hoşlanıyorsanız bu isme bir göz atın derim. Kendisine Beymen'ler aracılığı ile ulaşabilirsiniz.

6. Ayakkabı
Ayakkabı için söz gecesi giydiğim Beymen pumpları seçtim. Aslında bu bir aylık süreçte gözüme güzel görünen, elbiseme uyacak başka bir ayakkabı görsem almayı umuyordum ama hiçbiri evdekilerden daha çok yakışmadı elbiseye. Bu tarz organizasyonlarda ayakta durma süreniz çok uzun oluyor (hele host sizseniz). O yüzden ayakkabının rahatlığı çok önemli. Aman canım ne olacak alışır ayağım diye düşünmeyin, içinde rahat hissettiğiniz bir ayakkabı seçin.

7. Hediyeler
Vee gelelim gecenin mini sürprizine. Ben gelen herkese bizden minicik bir hediye, tatlı bir anı vermek istedim. Bu hayalim için adres tabii ki dünyalar tatlısı İrem'in Mia Atölye'si oldu. Herkes için birer tane mini mini kavanoz hazırlandı, içine de ikişer kalpli kurabiye yerleşiverdi :) Hala baktıkça mutlu olduğum bu güzel detayı, tam da hayalimdeki görüntü gibi gerçeğe çevirebildiği için güzel İrem'e bir kez daha teşekkür ediyorum :)



Sonuç olarak sevdiklerimizle, güzel bir gece geçirmiş olduk. Yanımızda olan, yardımcı olan, yanımızda olamasa da sevgisini ve desteğini hissettiğimiz herkese minnettarım. İyi ki varsınız! Her detayıyla ince ince uğraştık ama değdi sanırım, herkesi bir arada gülüp eğlenir, sohbet ederken görmek çok güzel.

Aranızda var mı nişan/düğün planlayan? Siz nasıl bir şeyler yapmayı düşünüyorsunuz?
Hadi biraz sohbet edelim!

Sevgiler,

Meriç




12 yorum:

  1. Mutluluklar dilerim! Her şey çok güzel ama ben en çok o minik makasa bittim. Süpersiniz :)

    YanıtlaSil
  2. Makas ve tepsiye hayran oldum! Sizlere de çok çok mutluluklar. :)

    YanıtlaSil
  3. Ayy mutluluklar dilerim! Her şeyiyle tam seni ve zevkini yansıtan bir gece olmuş, tebrikler olsun :* Bu arada bu hazırlık aşamalarını paylaşıyor olmanı çok seviyorum, her gün girip girip bakıyorum yeniy azı var mı diye. Keep us posted! <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunları duymak ne güzel :) Hatta kalın o zaman :)

      Sil
  4. Çiğdemkız29/7/15 00:33

    Ben de sonbaharda nişanlanacağım. Bu listeyi çok sevdim, bana ilham verdin. Düşündükçe nasıl organize olacağız paniği sarıyor beni çünkü :) Elbisene bayıldım, sana da çok yakışmış. Ömür boyu mutlu olun :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her şey bir şekilde yoluna giriyor, su yolunu buluyor. Unutulmaz bir akşam geçireceğinize eminim :) Şimdiden kolaylıklar dilerim :)

      Sil
  5. Süpersiniz. Senelerdir takip ediyorum sizi. Yazılarınıza ve fotoğraflarınıza gösterdiğiniz özeni takdir ediyorum. Mutluluklar dilerim, ve yukarıdaki yorumlara katılıyorum. Siz hep yazın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, böyle sözler insanı çok mutlu ediyor! Böyle okuyanlar oldukça ben hep yazarım tabii :)

      Sil
  6. Tebrikler, senin gibi zevkli birinin her detayi nasil guzel olmasin !nikah , dugun artik ne olacaksa onun detaylarini ogrenmek icin sabirsizlandim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belli oldukça yavaş yavaş paylaşacağım hep, okuyanların varlığını bilmek çok güzel :) Teşekkürler tekrar!

      Sil

 

Twitter Updates

Translate

Instagram Photos