Comfort Food: Fırında Kök Sebzeler


Comfort food ne yazık ki Türkçe'de tam karşılığı olmayan kavramlardan biri. Eğer biraz açıklamaya çalışacak olursak bu tanım, kişinin kendisini iyi hissetmesini sağlayan, nostaljik ve kişiye özgü geleneksel bir anlamı olan, büyük çoğunlukla da karbonhidrat zengini yemekleri tanımlamak için kullanılıyor. Comfort food diyebileceğiniz yemekler sadece bölgeden bölgeye değil, aileden aileye de değişebiliyor. Evde biri hasta, yorgun ya da keyifsiz olduğunda olduğunda ne pişiyor? Vereceğiniz yanıt/lar sizin comfort food tanımınızı oluşturuyor.
Bu hafta çekimler açısından baya yoğundu. Farkına bile varmadan gün pazartesinden pazara atladı sanki. Bu tatlı yorgunluğu da ne zamandır canımın istediği, ama alt tarafı üç tane olan malzemesinin üçünü birden aynı anda bulamadığım için bir türlü yapamadığım bir yemekle kutlamak istedim. En sevdiğim comfort food'lardan biri olan, fırında kök sebzeler!
Tarif oldukça basit: Bebek havuçları, tatlı patatesi ve kırmızı pancarı soyup, kesip, zeytinyağı ve dilediğiniz baharatlar ile fırın torbasında (180 derecede 1 saat) pişiriyorsunuz. Baharat olarak ben kaya tuzu, karabiber, kekik, kırmızı toz biber, kırmızı pul biber ve 4 renkli biber karışımı kullandım. Aslında torbaya 1-2 dal da taze biberiye koymak isterdim ama ne yazık ki markette kalmamıştı. Siz bulabilirseniz es geçmeyin.
Benim için ev yoğurdu ve biraz da köy ekmeğiyle oldukça doyurucu bir öğün olan bu tarifi, yemeğe arkadaşlarınız/misafirleriniz geleceği zaman garnitür olarak da hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun :)

Sizin en sevdiğiniz comfort food nedir? Kendinizi şımartmak istediğinizde yediğiniz, size huzur veren tatlar var mı?

Sevgiler,

Meriç



7 yorum:

  1. hem yapması zor olmayan hem de sağlıklı besleniyor olacağım için beni mutlu edecek tarifin için teşekkür ederim! ilk fırsatta denemek istiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oo çok sevindim :) Kesin gitmişsindir ama, hazır oradayken müthiş taze sebzeler meyveler ve bir çok başka şahanelik için Markthalle 9'a bir uğra derim.

      Sil
  2. Ayy tatlı patatesi çok severim ben. Eskiden Fox Kids kanalında Afacan Loui vardı orada da anne hep tatlı patates yapardı :) Bizim evin comfort foodu şehriyeli çorba bu arada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afacan Loui! O kadar çok severim ki! Ne güzel oldu hatırlattığınız, Youtube'dan açıp izleyeyim bir bölüm :)

      Sil
  3. Ne güzel tarif bu, pancarı mutfağımda bir kez bile kullanmadım, çok merak ettim şimdi. Benim comfort food'um peynirli makarna. Ne zaman moralim bozuk, yorgun, iştahsız olsam, sos tavasında önce sıcak sütü hazırlarım, içine küp küp, sert keçi peyniri, kekik, fesleğen, ince doğranmış sarımsak. Bunlar birlikte pişip, doğru güzelce haşlanmış makarnanın üstüne. Sonra biraz kaşar rendesi, biraz ince kıyılmış roka ile süslenir bu tabak. Bazen de hiç uğraşılmaz, öyle kaseye boca edildiği gibi lüpletilir. Ama makarna hep iyi gelir, bizim ailenin kadınlarının değişmez kurallarından biri:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarifi not ettim (roka rengi bir kalemle hem de) ve yaptığımda fotoğrafını paylaşacağım ilk kişi bil bakalım kim olacak :)

      Sil
    2. Ben!ben! olleey! Roka hem rengi, hem tadı ne güzel bir meret, her şeye yakışıyor sağolsun:) Blogun yine ilaç gibi, canlı ve neşeli bir dergi gibi geldi. Kalemine ve objektifine sağlık kuzuuu, öperim!

      Sil

 

Twitter Updates

Translate

Instagram Photos