20 Facts About Me


Eski blog'umu yazdığım zamanlardan beri pek sevmişimdir tag'li yazıları, ya da Türkçe'ye adapte edilmiş şekliyle: Mimleri... Şimdi de tatlı Beyaz Büyü benzer bir yazı paylaşmış, hakkındaki 20 gerçeği yazmış, sonra da topu bana atmış :) Bana da yeni blog postu yazmak için şahane bir bahane oldu, hemen kolları sıvadım ve başlığı attım. İşte 20 Facts About Me

  1. En sevdiğim spor tartışmasız futbol. Çocukluğumda mahalle arkadaşlarıyla bahçede, gençliğimde lise arkadaşlarıyla okul bahçesinde, üniversite döneminde de kız futbol takımında lisanslı olarak futbol oynadım. Sıkı birer Bayern München ve Beşiktaş fanıyım.
  2. Film izlemeyi pek sevmem. Eğer konu/oyuncular bir şekilde beni yakalayamazsa o filmin sonu asla gelmez. Ama sevdiğim filmleri de ne kadar uzun olurlarsa olsunlar tekrar tekrar izleyebilirim.
  3. Evde televizyon açıksa çok büyük olasılıkla ya NTV Spor, ya Home TV ya da E! açıktır.
  4. Yaşamak istediğim, her şeyi ile aşık olduğum, evim saydığım şehir: Berlin. Senelerdir bıkmadan ve usanmadan her fırsat bulduğumda giderim, havasını içime çeker, kahvemi alıp Tiergarten boyunca yürür yürür yürürüm...
  5. En sevdiğim renk siyah (tabii pembenin de yeri ayrı).
  6. Dövmeleri çok seviyorum. Şimdilik 3-4 sene önce yaptırdığım tek bir dövmem var. Ama eminim devamı gelecek.
  7. İlgi duyduğum alanlarda, ya da kendimi eksik gördüğüm konularda okumayı, workshop'lara ya da eğitimlere katılmayı çok severim. Fırsat buldukça yeni şeyler öğrenmeye, yeni yetkinlikler kazanmaya çalışırım.
  8. Hayvanları çok severim. Hatta o kadar severim ki vejetaryenim 4,5 sene boyunca vejetaryendim. Sağlığım el verdiği sürece de et yemeyi düşünmüyorum. Ciddi sağlık problemleri sebebiyle bırakmak zorunda kaldım, hala bu duruma alışabilmiş değilim. Duygusal  ve düşünsel açıdan yeniden et yemeye başlamak zor bir süreçmiş... Alışmaya çalışıyorum. Tosun bir Golden kızım var, ismi Maya.
  9. Öğrenmenin dönemsel bir eylem değil, süreklilik gerektiren bir hal olduğuna inanırım.
  10. Kurtları, kaplanları ve tilkileri çok severim. 
  11. Tam bir ev insanıyım.
  12. İyi niyetin gücüne inanırım. Kötü niyet görürsem uzaklaşırım.
  13. Monica Geller Bing ile ciddi benzerliklerimiz var.
  14. De'nin Da'nın yanlış kullanımı konusunda epeyce hassasım.
  15. Dolapta hiçbir şey olmasa, turşu ve zeytin kesin vardır. Onlarsız olmaz.
  16. Yazdan hiç hoşlanmam. Sıcak havayı sevmem. Kış çocuğuyum.
  17. En sevdiğim aylar Aralık ve Eylül.
  18. Harry Potter, Lord of the Rings, Game of Thrones, Friends ve SATC asla bıkmadan onlarca kez okuduğum/izlediğim serilerdir.
  19. En sevdiğim Marvel süper kahramanları Iron Man ve Spidey.
  20. Fotoğraf çekmenin gerçek bir sihir olduğuna inanıyorum. Bunu profesyonelliğe dökmek (bkz. Mertör Photography), hayat boyu verdiğim en şahane kararlardan biri oldu.

Evet, işte böyle benim 20/20'mim. Ben de katılmak isteyen herkesi bloglarında böyle bir yazı paylaşmaya davet ediyorum. Bana da haber etmeyi unutmayın :)


Sevgiler,


Meriç

12 yorum:

  1. Heyo teşekkür ederim, büyük bir keyifle okudum,
    Çoğu maddede ise kendimi "evet, evet" derken buldum:)
    Sevgiler<3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel oldu ama :) Teşekkür ederim tekrardan :)

      Sil
  2. o zaman yeni bir bilgi daha; doğrusu vejetaryen, Fransızca végétarien kelimesinden türediği için aklınızda kalması daha olası =) sevgiler, mayaya öpücükler =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hehe haklısın, ama gece yarısı yazılan yazılardaki typo'lar sayılmıyormuş öyle duydum ben :)

      Sil
  3. Severim seni; bir tarafi masum kiz cocugu, bir tarafi bad-ass kiz cocugu :D
    Neredeyse biliyormusum tum gercekleri; ama super kahramanlarini da yeni ogrenmis oldum misal:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgi'ciğim Sevgi'ciğim. İnan ki pek özledim! :) Hadi sen de yap bir 20/20, şenlensin blog dünyası :) Öpücükler, sevgiler! :*

      Sil
  4. yaşasın kış insanları! ^^

    YanıtlaSil
  5. Yine beni düşündürdün, gülümsettin, içimi açtın renkli dostum. Hakkımdaki gerçekleri, maddeleri düşündüm de, bir tanesi tamamen seninle ilgili ve onu yazayım buraya; Yemek konuşmayı, yediklerimi anlatmayı, yazmayı çok sevdiğim halde, senin vejetaryenliğin beni o kadar etkilemişti ki, artık ''et'' yemeklerini asla yazmıyorum ve bahsetmiyorum. Hala malesef tüketiyorum, ama nedense bir de anlatırsam seni üzermişim gibi geliyor. Biraz saçma ve komik bir madde bu, ama bu güzel alışkanlığın insanları da iyi etkiliyor, bir gün bırakırsam sebeplerinden biri de sen olacaksın, söyleyeyim dedim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya ne kadar güzel bir şey ama bu. Bakınız madde 12, iyi niyetin gücü :) Olsun, herkesin hayatında bir şeyler için doğru ve yanlış zamanlar vardır. Böyle bir niyete vesile olmuş olmak da mutluluk kaynağı :)

      Sil
  6. Monica Geller Bing'de kendine bağladın:)))Sırf bu madde yeterli;)

    YanıtlaSil

 

Twitter Updates

Translate

Instagram Photos